Bevrijdingsfestival Drenthe: vrijheid vieren rond het water

ASSEN

Op Hemelvaartsdag is het weer zover: 5 mei vieren we vrijheid. Het belooft een afwisselend programma met topartiesten en optredens voor alle leeftijden.

Op de spectaculaire locatie rond het strand aan de Baggelhuizerplas treden grote namen op als Moke en Di-Rect en natuurlijk Ambassadeur van de Vrijheid Kovacs. Voor de danceliefhebbers zijn onder meer Vato Gonzalez & MC Tjen en Gregor Salto van de partij. En natuurlijk ook Mooi Wark en vele andere acts en talenten. Het Kidsplein XXL is inmiddels een traditie en voor degenen die het wat kalmer aan willen doen is er de Fourties Lounge met swingende jaren 40-muziek.

Inhoudelijk programma goed gevuld

Belangrijk onderdeel van het festival is het inhoudelijk programma. Naast het vertrouwde Plein van de Vrijheid, dat dit jaar meer deelnemers dan ooit heeft, zijn er meerdere exposities rondom vrijheid en vrede. In aanloop naar het festival verzorgen we samen met Prinsessendag weer een programma voor het basisonderwijs en het VMBO.

Water belangrijk thema

Water speelt niet alleen een belangrijke rol op onze locatie, maar ook in het programma. De WMD (Waterleidingmaatschappij Drenthe) zorgt voor drinkwater tijdens het festival en heeft een stand over het belang van water voor de vrijheid. Daarnaast zorgen we voor waterrijke verrassingen tijdens het programma.

Veel bezoekers

Omdat Bevrijdingsdag dit jaar op Hemelvaartsdag valt verwachten we veel bezoekers. Niet alleen uit heel Drenthe – busvervoer vanuit de hele provincie wordt geregeld – maar ook van toeristen die een paar dagen Drenthe doen. Voor het volledige programma en informatie: www.bevrijdingsfestivaldrenthe.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama