Open Atelierdagen in gemeente Coevorden

Coevorden

Ruim dertig ateliers in de gemeente Coevorden openen zaterdag 12 en zondag 13 maart de deuren. Meer dan zestig beeldende kunstenaars laten hun werk twee dagen lang zien.

Er is ook dit jaar genoeg te zien: onder meer schilderijen, beelden, keramiek, sier-raden, textiel, glas en papier. Een aantal nieuwe deelnemers laat zogeheten spannende kunst zien. Kunstenaars laten hun werk ook zien in molen De Hoop (Sleen) en molen Jan Pol (Dalen). Zij hebben onvoldoende ruimte in het eigen atelier om er bezoekers te ontvangen.

Opkikker

De Open Atelierdagen geven bezoekers de mogelijkheid laagdrempelig met kunst en kunstenaars kennis te maken. Kunst geeft mensen een opkikker. Zeker als een bezoek aan de Open Atelierdagen stimuleert om zelf bijvoorbeeld te gaan schilderen. Onder de deelnemers bevinden zich veel kunstenaars die les geven. Open ateliers zijn dit jaar te vinden in Coevorden, Dalen, Dalerpeel, Sleen, Wachtum, Oosterhesselen, Meppen, Aalden, Zweeloo, 't Haantje, Benneveld, Gees, Zwinderen, Vlieghuis en Noord-Sleen. De adressen en folder staan op www.oad-drenthe.nl.

Auteur

Redactie