Willie van Tellingen: 'Altijd lopend naar school'

Schoonoord

Feest in huize Van Tellingen. Tinus en Willie van Tellingen-Bos uit Schoonoord zijn op woensdag 9 maart zestig jaar getrouwd. Burgemeester Bert Bouwmeester komt om 16.00 uur langs.

Door Kristian Elders "Wij leerden elkaar kennen in De Kiel", vertellen Tinus (84) en Willie (81) tijdens een gesprek in de fraai gelegen woning aan De Stobbe. Tinus woonde daarvoor in Schoonoord en ook Willie zag het levenslicht in haar huidige woonplaats. Daar waar Tinus naar de openbare basisschool ging in Schoonoord, bezocht Willie trouw de basisschool in Eeserveen. "Dat betekende altijd lopend naar school", zegt zij. "We kwamen tegenover elkaar te wonen in De Kiel en van het een kwam het ander. We kunnen wel zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was." Na zes jaar verkering trouwde het stel in Sleen. Daarna was het twee jaar 'inwonen' geblazen bij de ouders van Willie. Het echtpaar kocht een woning in Schoonoord en verhuisde meer dan eens in hetzelfde dorp. De goedlachse Tinus was eerst huisslachter - het slachten van varkens en koeien bij boerderijen in Schoonoord en directe omgeving - en later slager. Jarenlang hielp Willie haar man mee tijdens het werk voor een slagerij in Schoonoord. "Ik vond het geweldig om iets te kunnen betekenen voor anderen", stelt Tinus. "Het slagersvak heeft mij altijd geboeid."

KSC

Ook was Tinus lid van voetbalvereniging KSC in Schoonoord. Hij was keeper in het eerste team en speelde op een behoorlijk niveau tegen onder meer de streekgenoot VV Emmen. "Later was ik ook scheidsrechter." Willie mocht altijd graag breien en zorgde voor onder meer sokken, truien, dassen en mutsen. Tinus en Willie van Tellingen wonen alweer 29 jaar aan De Stobbe, waar het hen geweldig bevalt. "Toen wij hier kwamen wonen was er nog geen tegelpad te vinden. We waren de eerste bewoners van deze buurt." Zij hebben drie kinderen en zes kleinkinderen. Reikhalzend wordt uitgekeken naar het voorjaar. Dan worden de scootmobiel en elektrische fiets van stal gehaald en is het een kwestie van gewoon gaan, stelt Willie. Het zestigjarig huwelijk wordt gevierd op zondag 13 maart in café De Haven met een koud en warm buffet.

Auteur

Redactie