Lies van Urk prijs voor Beter Leven Emmen

Emmen

Tijdens de Vrouwendag - dinsdag in Emmen - kreeg de vrouwengroep Beter Leven Emmen de Lies van Urk stimuleringsprijs. Deze vrijwilligers zetten zich in voor allochtone vrouwen in de gemeente Emmen. Wethouder Jisse Otter overhandigde de prijs aan Zdenka Grgic.

Vrouwengroep Beter Leven Emmen wil de seksuele gezondheid bespreekbaar maken onder allochtone vrouwen en hun informeren over de mogelijkheden. Voor veel vrouwen is dit een onderwerp waar niet of nauwelijks over gesproken wordt. Grgic is de karttrekker van Beter Leven Emmen. Om in contact te komen met deze vrouwen organiseert ze samen me andere vrijwilligers laagdrempelige bijeenkomsten waarbij een leuke activiteit gecombineerd wordt met het voeren van gesprekken. Zij krijgen hierbij steun vanuit de GGD. Ook Family Factory en Willemien Dirks behoorden tot de finalisten. Family Factory maakte een programma met bijeenkomsten voor ouders door ouders, waarbij opvoedthema's besproken worden. Willemien Dirks is een bevlogen vrijwilligster die zich jarenlang met hart en ziel heeft ingezet voor allochtone vrouwen en vrouwen van het woonwagenkamp in Emmen.

Vrouwendag

De Vrouwendag in Emmen is bezocht door meer dan driehonderd vrouwen. Zij konden workshops volgen, presentaties bijwonen en stands bezoeken. Studenten van Stenden Hogeschool organiseerden vanuit restaurant Stones een theeproeverij en studenten van Pro Emmen een modeshow met duurzame kleding. Tijdens het avondprogramma gaf Mitch Durbank een goochelshow, zorgde @Eazz voor jazzy muziek en werd de dag knallend afgesloten door een vatenorkest.

Auteur

Redactie