Toneelgroep Klazienaveen 50 jaar

Klazienaveen

De toneelgroep Klazienaveen is bezig met haar vijftigste seizoen. Op 11 en 12 maart speelt de groep zijn jubileumblijspel getiteld 'Jazeker... er wordt nu nog over gepraat' in de Noorderbreedte in Klazienaveen.

Met deze beide voorstellingen sluiten de toneelspelers hun jubileumseizoen af. Het jubileumblijspel is geschreven door de regisseur van de toneelgroep Klazienaveen Adriaan Vellinga. De groep gaat in de eerste twee bedrijven terug naar de woelige zestiger jaren van de vorige eeuw. In het derde bedrijf wordt een sprong gemaakt naar dit jaar. Enkele acteurs spelen eerst zoals ze er vijftig jaar terug uitzagen en spelen in het laatste bedrijf hun rol zoals ze er nu uitzien. Er werden reeds twee voorstellingen in Klazienaveen gespeeld. De voorstelling in 't Schienvat in Erica moest worden afgelast, omdat de oudste speler en tevens voorzitter van de groep, de 79-jarige Siens Roelofs, na de voorstelling van 5 februari tijdens een wandeling is gevallen en daardoor ernstig aan het gezicht is verwond. Hij kwam in het ziekenhuis terecht. Siens Roelofs is de enige speler die vanaf de oprichting in 1966 deel uitmaakt van de toneelgroep. Kaarten reserveren: 06-36593759 of 0524-582466.

Auteur

Redactie