Theaterroute door Barger-Compascuum

Barger-Compascuum

De Barger-Compascumse traditie schrijft voor, dat er bij een lustrum in het dorp een feestelijke revue moet komen.

Een revue was in 1966 (100 jaar) en in 1989 (125 jaar) een belangrijk programma-onderdeel van de feestweek. Ook deze keer grijpt het dorp het 150-jarig jubileum aan voor een bijzonder feestprogramma. Er wordt in Barger-Compascuum namelijk een theaterroute georganiseerd, met als titel 'Oma er komt geen revue'. In samenwerking met het Veenpark, dat vijftig jaar bestaat, de vereniging 't Aole Compas en met medewerking van een groep van 35 vrijwilligers wordt gewerkt aan dit theaterspektakel. Op tien karakteristieke locaties in het Veenpark worden theateracts opgevoerd. Verschillende onderwerpen komen aan bod: markante figuren door de jaren heen, kroegbazen, kerken en scholen, feesten in 't Compas, Berkenrode land van sloten, Compascumer roots, veenbazen en boeren. Verschillende plaatselijke zangkoren zingen de avond aan elkaar.

Auteur

Redactie