Stéphane Lefevre zoekt met spoed gastgezin

Coevorden

De 18-jarige uitwisselingsstudent Stéphane Lefevre uit Franstalig België gaat sinds een maand naar De Nieuwe Veste in Coevorden, maar kan door omstandigheden niet bij zijn gastgezin blijven. Hij verblijft tot aan de zomervakantie in Nederland en zoekt daarom met spoed een gastgezin.

Door Mayke Bos Stéphane is pas sinds een maand in Nederland, maar kan zich al prima verstaanbaar maken in het Nederlands. "Ik wilde eerst naar Amerika om Engels te leren, maar een jaar vond ik wel erg lang. Ik wilde ook graag Nederlands leren spreken, dus toen heb ik ervoor gekozen om een half jaar naar Amerika te gaan en een half jaar naar Nederland", vertelt hij. Zijn moedertaal is Frans, maar in het Engels kan hij zich ook goed redden. Nederlands vindt hij een moeilijke taal, maar hij zou het graag nog beter willen leren spreken. Stéphane wil namelijk tolk worden.

Gastgezin

Stéphane is gek op reizen en ontdekt graag nieuwe plaatsen. Helaas voor hem hadden hij en zijn gastgezin beide een andere voorstelling van de uitwisseling. Daarom is hij met spoed op zoek naar een nieuw gastgezin. "Ik ben op zoek naar een actief gezin, waarin ik me kan ontwikkelen. Ik vind het landschap van Nederland heel mooi, maar ik zou nog veel meer willen zien. Ik heb al wel een paar vrienden gemaakt, maar het is moeilijk om op stap te gaan met mensen die je nog niet zo goed kent", legt Stéphane uit.

Nederlandse cultuur

Graag komt hij daarom in een gezin terecht dat hem Nederland en de Nederlandse cultuur helpt ontdekken. Het zou voor Stéphane leuk zijn als hij in een gezin terecht komt met een leeftijdsgenoot, maar dat is voor hem zeker geen vereiste. "Natuurlijk zou dat leuk zijn, maar ik kan het ook heel goed vinden met jonge kinderen. Ik ben bijvoorbeeld dol op de kinderen van mijn zus en in Amerika woonde ik ook bij een gezin met drie kinderen. Dat was ook erg leuk." Wel is het voor hem belangrijk dat hij vanaf zijn nieuwe verblijf naar de Nieuwe Veste kan reizen. Gezinnen die meer informatie over Stéphane of de uitwisseling wensen, kunnen daarvoor bellen (0478-551900) of mailen (highschoolholland@travelactive.nl) naar het High School Holland team van Travel Active.

Auteur

Redactie