Niyazi Erogul: 'Kleding weggooien is zonde'

Coevorden

De stad Coevorden heeft er een nieuw bedrijf bij. Niyazi Erogul (47) is de eigenaar van kledingreparatie en stomerij Anne aan de Stationsstraat 4. "Een goede kleermaker heeft het altijd druk."

Door Kristian Elders De ervaren Erogul - de geboren Turk zit al 25 jaar in het vak en kwam eind jaren tachtig in Nederland te wonen - is oud-inwoner van Amsterdam. In de hoofdstad werkte hij jarenlang als kleermaker in zijn eigen zaak. Erogul werkte ook in Zaandam en Purmerend. Vandaag de dag bezit de huidige Coevordenaar ook een kledingreparatiebedrijf en stomerij - onder dezelfde naam als in de Vestingstad - in het Overijsselse Dalfsen. Alleen de vestigingen in Coevorden en Dalfsen bestaan nog.

Amsterdam

De vrouw en drie kinderen van Erogul wonen nog in Amsterdam. De kleermaker zocht en vond de rust in Coevorden en pendelt op en neer tussen de Ganzestad en de hoofdstad. "Ik zit hier goed en op een mooie locatie", zegt Erogul. "Elke dag is weer anders in mijn vak en ik heb veel verschillende apparaten nodig om te repareren, maar ik raak nooit in paniek. Kleding weggooien is zonde, want ik kan het herstellen. Ik houd echt van mijn werk. Elke klant en elke kleur zijn weer anders of neem nu het aantal soorten garen. Dat zijn er wel tweeënhalf duizend!" Bij Anne (het Turkse woord voor moeder, red.) in Coevorden is nog tot eind maart sprake van 35 procent korting als het gaat om kleding-reparatie en de stomerij. Erogul richt zich op bedrijven en particulieren. Meer informatie over kledingreparatie en stomerij Anne: bel 0524-215010 of stuur een e-mail naar het adres info@annekledingreparatie.nl.

Auteur

Redactie