Raptim neemt revanche op Musselkanaal

Coevorden

Derdeklasser Raptim verloor dit seizoen slechts één keer. Dat was uit tegen Musselkanaal. De ploeg van trainer Henk Veenhof verloor destijds met 1-0. In de thuiswedstrijd tegen Musselkanaal revancheerde Raptim zich zondag en won overtuigend met 5-2.

Het was een overwinning van het team omdat niet echt een uitblinker was aan te wijzen. De Coevordenaren hebben nu veertig punten uit zeventien wedstrijden in 3D. Concurrent Zwartemeer uit Klazienaveen won ook, maar met nog negen wedstrijden te gaan heeft Raptim de beste papieren om kampioen te worden.

Combinatievoetbal

Raptim speelde in de eerste twintig minuten tegen Mussekanaal uitstekend. Het combinatievoetbal dat de laatste wedstrijden ontbrak, kwam eindelijk weer eens tot zijn recht. Dat leverde in de achtste minuut al een kans op voor Arnold Malkus. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper van Musselkanaal. In de elfde minuut zette linkerspits Laurens Meppelink zijn ploeg op een 1-0 voorsprong door goed te reageren op een steekpass van Robert Mulder. Elke aanval van Raptim leverde vervolgens gevaar op voor het doel van Musselkanaal. Tot een tweede treffer kwam het echter niet. In de 21e minuut kwam Musselkanaal plotseling langszij door Ferdinand van der Sluis. Hij profiteerde van een onachtzaamheid in de verdediging: 1-1. Raptim verloor een beetje de grip op de wedstrijd, maar dat duurde niet lang. In de 31e minuut zette Lars Meppelink na een goede aanval de bal voor die door spits Robert Mulder werd ingekopt: 2-1. Raptim bleef goed combineren en in de 46e minuut schoot Arnold Malkus de stand naar 3-1 na wederom een goede voorzet van Lars Meppelink.

Meer

Na de rust was de eerste kans voor Musselkanaal, maar het was Raptim dat nadrukkelijk op zoek ging naar meer. Toch bracht Musselkanaal een kwartier voor tijd de spanning terug in de wedstrijd. Gerwin Schmitz profiteerde bij het nemen van een corner van de aanwakkerende wind en schoot de bal ineens achter doelman Sander Bunskoek: 3-2. Lang duurde die spanning niet, want in de 81e minuut zette invaller Robin de Leeuw zijn ploeg op een veilige 4-2 voorsprong. De weerstand van Musselkanaal was toen volledig gebroken. In de 93e minuut zette aanvoerder Niels Assen de 5-2 eindstand op het scorebord.

Auteur

Redactie