Germanicus verliest in Leeuwarden

Coevorden

Germanicus kon het zondag niet bolwerken tegen FVC en vertrok met een 3-1 nederlaag uit Leeuwarden. Op het kunstgras van FVC was de thuisploeg over negentig minuten de verdiende winnaar, maar de Friezen werden flink in het zadel geholpen na een domme en terechte rode kaart voor Nick Schuiling.

Op dat moment was de tussenstand 1-1 en kwam Germanicus na een lastige openingsperiode beter in de wedstrijd. Na tien minuten had Algra de score geopend voor FVC nadat hij te makkelijk bij Daan van Dijk wegliep. Even later had FVC de score kunnen verhogen, maar keeper Schimmelpenning - hij verving de geblesseerde Mendes de Silva - redde bekwaam. Na 25 minuten kwam Germanicus beter in de wedstrijd. Na een goede steekpass van Schuiling was Rojer sneller dan zijn tegenstander. Alleen voor de keeper was hij koelbloedig en liet de 1-1 aantekenen. Hierna had Germanicus de wedstrijd onder controle tot aan de reeds beschreven 35e minuut. Toch wist de ploeg van Eric Prins ongeschonden de rust te bereiken en was het voorin dreigend door Rojer en Van der Weide.

Dreigender

Na rust werd FVC door middel van hun snelle en handige spitsen dreigender en kregen de verdedigers van Germanicus geen vat op de aanvallers. In de 55e minuut kwam FVC op een 2-1 voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd keurig door Hollander ingeschoten. Hierna probeerde Germanicus weer het initiatief over te nemen en had het via Erwin Smale bijna de gelijkmaker weten te realiseren. Zijn schot in de korte hoek werd echter goed gepakt door de keeper van FVC. Germanicus nam meer risico en hierdoor kwam er meer ruimte voor FVC. In de 75e minuut werd deze ruimte goed benut en was de 3-1 een feit. Germanicus gaf niet op en probeerde ook met een tiental een beter resultaat op het scorebord te krijgen. Een goede kans van Meertens ging voorlangs en ook een vlammend schot van Harm Hindriks werd over de lat getikt door de keeper van FVC. Germanicus bleef knokken, maar kon de aansluitingstreffer niet meer tot stand brengen. Na een goede negentig minuten was de wedstrijd voorbij. Door de andere uitslagen moeten de Coevordenaren de komende weken punten pakken om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Zondag aanstaande speelt Germanicus thuis tegen SC Joure.

Auteur

Redactie