Judoka Laura Hidding uit Erm naar NK

Erm

Het noordelijk districtskampioenschap judo tot 18 jaar was ook een kwalificatie voor deelname aan het NK. Laura Hidding (16) uit Erm plaatste zich voor deelname in de klasse tot 63 kilo.

Makkelijk ging dit niet voor de judoka van judovereniging Vos, want Hidding verloor de halve finale van Demi Adelij uit Sneek. De judoka uit Erm won de herkansing en plaatste zich alsnog voor de nationale titelstrijd met een bronzen medaille. Dimitri Boer moest zoveel aftrainen om zijn klasse tot 60 kilo te behouden, met als gevolg dat hij te weinig energie had om plaatsing af te dwingen. Boer won nog wel een wedstrijd, maar daarna ging het mis. Hij besloot per direct om de klasse te verlaten en gaat het seizoen verder in de klasse tot 66 kilo.

Juveko

Voor de noordelijke kampioenschappen aan was er een toernooi van Juveko. Nick Langerijs werd hier eerste. Tom Akker, Zen Groote, Crifaa Blauw en Jay Langerijs stonden met een derde plaats op het erepodium.

Auteur

Redactie