Duroc in voorprogramma Bewilder bij Poppodium Apollo

Emmen

Duroc verzorgt vrijdag 4 maart het voorprogramma bij het optreden van Bewilder in Poppodium Apollo. Duroc maakt popnummers waarbij de grenzen tussen de droomwereld en werkelijkheid vervagen.

Gooi jaren tachtig new wave invloeden en de meer hedendaagse indie bands in de mixer en je krijgt de Duroc sound. In aanloop naar het optreden sprak Poppodium Apollo met Duroc’s basgitarist en zanger Yde Blaauw. Waar raken jullie door geïnspireerd? "Door toffe muziek die wij luisteren en zelf leuk vinden. Onze muziek is vergelijkbaar met bands uit de New Wave periode waaronder The Cure en Talking Heads, maar ook nieuwere indie bands zijn voor ons een enorme inspiratiebron." Schrijven jullie alle muziek zelf? "Ja, Robert (zanger, gitarist en creatieveling van de band) komt over het algemeen met een nummer die hij thuis heeft uitgewerkt en daar gaan we met z’n allen in de oefenruimte mee aan de slag. We gaan er dan lekker aan schaven en dan komt er een te gek nummer uit." Aan het begin van het jaar is de single ‘On Fire’ uitgekomen. Waar gaat deze over? "‘On Fire’ gaat over een bepaald gevoel. Je kent vast wel het idee dat er iets gaat gebeuren of dat er van alles mis kan gaan. Oplopende spanning. Dat is in feite het gevoel dat het nummer weer moet geven." Tijdens Eurosonic Noorderslag mochten jullie maar liefst twee shows spelen. Hoe was het om dit te doen? 'Ja dat was super! De eerste avond stonden we op een toffe locatie midden in het centrum van Groningen. De opkomst was groot, het was gezellig en men vond het leuk. De tweede show was eigenlijk een showcase voor David Bowie. We hebben een nummer van Bowie gespeeld, maar ook eigen werk laten horen. De sfeer was daar ook heel leuk. Eurosonic is natuurlijk het belangrijkste evenement van het jaar als het gaat om jezelf vestigen in de muziekscene. En dat we daar dan mochten spelen vinden we natuurlijk helemaal te gek." Wat zijn de toekomstplannen van Duroc? "We hebben nog een aantal optredens staan en daarnaast gaan we ons de komende tijd focussen op het schrijven van nieuw werk. Een jaar geleden hebben we de EP ‘Let the Waitress Decide’ uitgebracht en daarna hebben we nog twee andere singles opgenomen. Daar hebben we leuke dingen mee gedaan, maar nu wordt het tijd voor de volgende zet." Aanstaande vrijdag staan jullie in het voorprogramma van Bewilder. Wat vinden jullie van deze band? "Bewilder is een te gekke band! De zanger was voorheen frontman van GEM, wat ook een leuke band was. En ook nu met Bewider maakt hij weer muziek die ons zeker aanspreekt." Hebben jullie al vaker in Emmen gespeeld? "Nee dat nog niet, dat wordt een primeur. Persoonlijk ken ik Groothuis wel, maar spelen in Emmen is nog nooit gebeurd." Wat kan het publiek in Emmen vrijdag verwachten? "Een leuke show met een gezellige sfeer en leuke liedjes met melodieën die snel in je brein gaan nestelen!"

Auteur

Redactie