Judo Instituut Noord sterk in Kollum

Erica

De judoka's van Judo Instituut Noord sleepten zaterdag bij de districtskampioenschappen tot 12 en 15 jaar in Kollum twaalf prijzen in de wacht.

In de vroege ochtend werd er gestart met de leeftijdsklasse tot 15 jaar. In de gewichtsklasse tot 34 kilo werd Ruben Kugel uit Erica overtuigend kampioen. Clubgenoot Justin Schreiber wist in dezelfde klasse een derde prijs te winnen. Ook was er een eerste prijs voor Silvan Bulthuis, die uitkomt in de gewichtsklasse tot 50 kilo. Hij wist de finale overtuigend te winnen.

Hoogste score

Max Benthem wist in de gewichtsklasse tot 60 kilo ook een overtuigende eerste plaats te winnen. Met sterk judo wist hij al zijn wedstrijden met de hoogste score te winnen. Een tweede prijs werd er gewonnen door de sterk judoënde Eline Slomp, uitkomend bij de dames tot 63 kilo. In de gewichtsklasse tot 44 kilo wist Amanda Lich een prima tweede prijs te winnen. De eerstejaars Thijmen Brust uit Beilen wist in de gewichtsklasse tot 46 kilo een derde prijs te winnen. Thijmen, die zich het afgelopen jaar uitstekend ontwikkelde, kan terugkijken op een prima toernooi. Ook een derde prijs werd er gewonnen door Jesse Meijer in de gewichtsklasse tot 60 kilo.

Tot 12 jaar

In de leeftijdsklasse tot 12 jaar wist Kian Nami een prima tweede prijs te winnen. In de klasse tot 38 kilo werden Melvin Struijk en Mees Klunder na een enorme strijd uiteindelijk derde. Ook een derde prijs werd er gewonnen door Sven Ruzius.

Auteur

Redactie