Mandy Pilage: 'Mooi dat De Cirkel er is'

Coevorden

Kledingbank De Cirkel in Coevorden staat goed in de belangstelling. Deze keer krijgen de vrijwilligers hulp van leerlingen van De Nieuwe Veste.

Door Kristian Elders Een groep van negen meiden uit klas vier van het vmbo - kaderberoepsgerichte leerweg dienstverlening en commercie - richtte zich tijdens het project 'Samen voor een ander' enige weken op de kledingbank in de stadswijk Poppenhare. Het gaat om Britt Sturing, Mandy Pilage, Romy Visser, Bowien Lasterie, Amiena Redd, Jolijn Meppelink, Sharon Hamminga, Djoni Kosse en Yasmine Jahic. Er werd een plan van aanpak gemaakt om maar zoveel mogelijk kleding en andere spullen in te zamelen voor mensen, die gebruik maken van de kledingbank. "Veel mensen kennen de kledingbank hier in Coevorden en het is vlakbij onze school", legt Amiena uit. "Het is heel erg dat sommigen geen nieuwe kleding kunnen betalen", vult Mandy aan. "Mooi dat De Cirkel er is en leuk dat wij er iets voor mogen doen!" Romy: "Ik wil graag zien hoe de kledingbank eruit ziet. Ik ben er nog niet geweest." Onder meer kleding, speelgoed, schoenen, huishoudartikelen, lampen en glazen zijn verzameld. Het gros is opgehaald door de meiden.

Briefjes

Zo haalde Mandy kleding bij haar eigen sportclub TVC (Turn Vereniging Coevorden). Ook de lerares hielp mee en er hingen briefjes in de school. "We hadden niet zoveel kleding verwacht", zeggen Amiena, Mandy en Romy in koor. "Het doet ons goed dat we andere mensen kunnen helpen. Wij kunnen gewoon kleding kopen. Dat is bij hun wel anders." Andere leerlingen van De Nieuwe Veste hielpen tijdens het project ouderen tijdens een high tea. Een andere groep liet de oudste jeugd van een basisschool zien wat er allemaal te doen is in De Nieuwe Veste. Ook werden pannenkoeken gebakken met bewoners van het Coevorder Thomashuis.

Auteur

Redactie