Lokale politiek boeit leerlingen De Nieuwe Veste

Coevorden

 Debatteren kan volop in De Nieuwe Veste. Voor havo- en vwo-leerlingen is er bijvoorbeeld de politieke jongerendag en het MEP, maar Vincent Cremer uit 5 havo wil meer. Hij heeft met een groep van twintig leerlingen uit havo en vwo het idee een jongerenraad of jongerenpanel op te richten.

De eerste stap is afgelopen week gezet tijdens een bijeenkomst in de Coevorder school, samen met gemeenteraadsleden en de griffier van de gemeente Coevorden. Na een intro door Marko Slangewal (PvdA) en Gertjan Zuur (CDA) ontstond een levendige discussie in groepjes over een aantal stellingen. Deze gingen bijvoorbeeld over de betekenis van de bevolkingskrimp voor het onderwijs en over studenten in de regio proberen vast te houden voor werkgelegenheid.

Auteur

Redactie