Unplug and Shop in Emmen

Emmen

Het centrum van Emmen staat tijdens de koopzondag Unplug and Shop op 28 februari in het teken van muziek. Liefst 27 winkels en horecagelegenheden worden voorzien van een muzikale omlijsting.

Door Mayke Bos Jannet Westebring (37) van de muzikantenvereniging Unplug and Play kan niet wachten tot het zover is. "Unplug and Play is ontstaan uit de behoefte aan optredens door beginnende bands en singer-songwriters. Zij worden veelal afgewezen door boekingskantoren omdat ze nog niet interessant genoeg zijn voor grotere evenementen, maar tegelijkertijd is er veel vraag naar betaalbare muziek. Daarmee bedoel ik niet dat we onder de prijs zitten met onze muziek, maar we hebben een heel grote verscheidenheid aan artiesten. Daarbij zitten ook kleine acts die niet geschikt zijn voor grote evenementen, maar die wel heel leuk zijn in een restaurantje", legt ze uit. Westebring heeft dan ook haar best gedaan om tijdens Unplug and Shop bij elke winkel een passende act neer te zetten. Met vierhonderd acts in het bestand had Westebring ruimschoots de keuze om het centrum te vullen met muziek. "Unplug and Play is absoluut geen boekingskantoor, maar eerder een bemiddelingsvereniging. Onze acts zijn heel divers en variëren van vuurspuwers en ballonnenvouwers tot singer-songwriters en bands. Unplug biedt ook beginnend muzikaal talent een podium en deze koopzondag is daar een mooi voorbeeld van", legt Westebring uit. Het is de tweede keer dat Unplug and Shop wordt gehouden in Emmen.

Aanwezig

Of je nu graag luistert naar singer-songwriters, country, rock, soul, funk of Nederlandstalige muziek: het is allemaal aanwezig tijdens Unplug and Shop. "Waar je deze dag absoluut naar binnen moet lopen is de Mediamarkt, waar de topband Little Fane staat. Op de Weiert gebeurt ook iets bijzonders, want daar staat een piano die bezet wordt door onze meest ervaren pianist Remko Wind en het jongste lid Nicole Wairata. Bij Art Emmen staat Out Of Tha Box. Die zijn ook erg leuk, maar zo kan ik nog wel even doorgaan", vertelt Westebring. Zelf treedt Westebring met haar band op bij Brownies en Downies. Het muzikale spektakel in de Vlinderstad start om 13.00 uur.

Auteur

Redactie