Steeds vaker theaterles op school

Emmen

Op steeds meer basisscholen is ruimte voor cultuuronderwijs. Naast de zaakvakken als rekenen en taal krijgt de creatieve en kunstzinnige ontwikkeling van kinderen steeds meer aandacht.

Basisschool Het Anker in de Emmer wijk de Rietlanden legt dit schooljaar de focus op het vak theater. Alle groepen kregen twee theaterworkshops van een echte theaterdocent die met de leerlingen het thema 'winter' verkende. Naast het prikkelen van de creativiteit en het verbeteren van het zelfvertrouwen is theaterles heel geschikt voor het vergroten van sociale vaardigheden. De leerlingen werken hierbij regelmatig in groepjes samen aan een opdracht.

Sanne Huiskamp

Theaterdocent Sanne Huiskamp geeft aan: "Samenwerken is een pittige opdracht voor de leerlingen. Ze moeten intensief met elkaar overleggen en lopen daarbij meteen tegen de rolverdeling in een groep aan. Wie neemt de leiding en wie blijkt zich prettiger te voelen in de rol van volger? Gaan ze respectvol met elkaar om of walsen ze over elkaar heen? Allemaal waardevolle aspecten die ze mee kunnen nemen in de rest van hun leven." Na de theaterworkshops verzorgden de leerlingen een theatervoorstelling in de hal van de school. "Voor de meeste kinderen was het een heerlijke spannende succeservaring die ze niet gauw zullen vergeten." Voor meer informatie over theaterprojecten in het basisonderwijs? Mail naar:info@dekunstbeweging.nl.

Auteur

Redactie