Kleuters Emmer basisscholen in beweging met Funkey Hockey

Emmen

In januari en februari is op meerdere scholen in Emmen Funkey Hockey gegeven aan kleuters. In januari zijn de OBS de Lisdodde, OBS het Anker en OBS de Vlonder bezocht.

In februari waren de Diedeldoorn en CBS de IJsvogel aan de beurt. Daarna volgden de Montessorischool Emmen en OBS 't Eenspan. Het Funkey Hockey is een samenwerking van de Hockeyclub Emmen, de Buurtsportcoaches van de gemeente Emmen en de betrokken scholen. Het Stimuleringsfonds van de Rabobank Emmen-Coevorden maakt dit project mogelijk. Het project Funkey Hockey wordt de basisscholen aangeboden voor kinderen van 4 en 5 jaar. De buurtsportcoaches hebben het project gepromoot op de scholen. De lessen werden gegeven door Hockeyclub Emmen. Funkey Hockey gaat verder dan hockey. Het doel van het project is om kinderen op jonge leeftijd meer te laten bewegen en de motorische vaardigheden te ontwikkelen. Funkey Hockey bestaat uit onderdelen van hockey gecombineerd met tik, bal en loopspelletjes. De hockeyclub Emmen is een groeiende en bloeiende vereniging. Mede dankzij het Funkey Hockey stromen veel kinderen door naar het reguliere hockey. De hockeyclub heeft 350 leden en bevindt zich op Sportpark Meerdijk in Emmen.

Auteur

Redactie