Dutch Racing Team met Walid Soppe

Coevorden

De teampresentatie van Dutch Racing Team was vrijdagavond bij Hemmes Tuin en Lifestyle in Coevorden. Uiteraard ontbrak motorcoureur Walid Soppe niet.

Het 16-jarige talent uit Coevorden maakte vorig jaar zijn debuut in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Hij werd twee keer zevende: in Jerez en op het circuit van Silverstone. Tijdens het Duitse kampioenschap Moto3 pakte de tiener twee zeges. Dit racejaar schreef hij zich weer in voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Daarnaast tekende Soppe een contract bij het Dutch Racing Team. Met dat team gaat hij de strijd aan binnen het Junior WK Moto3. Dit kampioenschap speelt zich voornamelijk af in Spanje, maar doet ook Le Mans (Frankrijk) en Portimão (Portugal) aan. Michael van der Mark, Bryan Schouten en Bo Bendsneyder kwamen vóór Soppe uit voor het team. Het Dutch Racing Team wordt volledig ondersteund door de KNMV en bondscoach Barry Veneman is nauw betrokken bij de organisatie. Veneman is de coach van Soppe. Het Dutch Racing Team krijgt de beschikking over een fabrieks-Honda. De motorfiets is overgenomen van RW Racing, dat met de Belg Livio Loi actief is in het WK Moto3.

Fanclub

Naast het racegedeelte werd tijdens de presentatie in Coevorden ook ingegaan op de activiteiten die naast het racen georganiseerd worden door Stichting Walid Racing. De stichting heeft onder meer een fanclub opgericht: Walid's World. Daarnaast werd er ingegaan op de trainingsactiviteiten die Soppe tijdens de winterstop verricht. Het slotwoord was voor de sponsoren van beide organisaties. Gerard Streuer van Tuindeco (hoofdsponsor Stichting Walid Racing) en Hans van den Oever van Vos Truckparts (hoofdsponsor Dutch Racing Team) gaven aan hoe belangrijk het is om jong talent de kans te bieden. Soppe wil via zijn huidige team uiteindelijk de overstap maken naar de Grand Prix.

Auteur

Redactie