Bram Scheper: 'Zo verlegen ben ik niet!'

Weiteveen

COMPASCUUM - Bram Scheper (14) werd in één klap bekend door zijn spraakmakende optreden tijdens het RTL4-programma The Voice Kids.

Door Mayke Bos De krant nam een kijkje bij Music4You in Emmer-Compascuum, waar Bram zangles krijgt van Lammert Schepers. Een verlegen jongen uit Weiteveen met een dijk van een stem, is de indruk die je van Bram krijgt als je hem gezien hebt tijdens zijn auditie voor The Voice Kids. Maar verlegen is volgens Bram niet helemaal de juiste omschrijving. "Ik was heel erg zenuwachtig, dat kon je wel zien. Maar achter de schermen ben ik juist totaal niet verlegen. Ik heb al veel nieuwe vrienden gemaakt." Alle stoelen draaiden voor Bram, dus hij kon kiezen uit maar liefst drie coaches: Ali B, Ilse de Lange en Marco Borsato. Hoewel Bram in eerste instantie voor Ilse had willen gaan, koos hij toch voor Marco Borsato. "Marco zei dat hij het stapje voor stapje aan wilde pakken met mij. Dat sprak me wel aan. Hij zegt tijdens het zingen dat ik er moet gaan staan, met mijn borst vooruit."

Explodeerde

In Brams woonplaats Weiteveen was het opvallend stil op straat toen de uitzending met Bram op televisie te zien was. "Daarna explodeerde mijn mobiel helemaal", lacht Bram. "Instagram, WhatsApp, Snapchat, Facebook, alles. Dat was wel leuk, maar ook echt raar!" Dinsdag ging Bram voor het eerst na de uitzending weer naar school. "Dat was echt leuk. Iedereen zei: 'Goed gedaan, Bram!'" De volgende uitzending waarin Bram te zien is wordt pas over een paar weken uitgezonden. Bram is te zien in de eerste aflevering van 'de battles'. Niet alleen Marco Borsato is verliefd op de stem van Bram, maar ook zijn zangleraar Lammert Schepers.

Gitaar

"Marco zei al dat hij een stem als een engel heeft. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik heb Bram eerst gitaarles gegeven, totdat ik erachter kwam dat hij veel beter kon zingen dan gitaar spelen. Hij heeft een hele mooie musicalstem, maar country klinkt ook goed. Maar misschien heeft hij, als hij straks de baard in de keel krijgt, wel ineens een hele goede rockstem. Dat kan ook nog." Bram houdt voorlopig al zijn opties open. Bram pakt zijn microfoon en stapt het podium op. Hij start zelf de muziek en begint te zingen met zijn borst vooruit. Ed Sheeran, Natasha Bedingfield en John Lennon, hij zingt het met gemak en vol overtuiging. De verlegenheid van Bram verdwijnt bij elk liedje een beetje meer naar de achtergrond. "De audities zijn een half jaar geleden opgenomen", legt Bram uit. "Sinds die tijd ben ik al een stuk zelfverzekerder geworden." Lammert knikt. "Bram kon weleens een grote worden!" Dat is maar goed ook, want Bram hoopt ooit in een uitverkocht Ahoy te staan.

Auteur

Redactie