Bijzondere uitreiking op basisschool De Banier

Zwartemeer

Het was vorige week feest op de roomskatholieke basisschool De Banier in Zwartemeer. Donderdag was het zogenoemde letterfeest, omdat de kinderen van groep 3 alle letters kenden.

De leerlingen begonnen deze middag met een speurtocht op zoek naar 34 letters verspreid in de school. Ze mochten samen met hun ouder(s) of opa/oma de letters zoeken en een kruisje zetten op hun blad wanneer ze een letter gevonden hadden. "Toen alle kinderen alle letters hadden gevonden, kwamen ze terug naar de klas. Hier gingen ze zoveel mogelijk woorden maken met de letters. Maar wat de kinderen niet wisten, is dat er een echte diploma-uitreiking was in de speelzaal, waar de ouders al zaten te wachten en ook de kinderen van de groepen 2, 4 en 5 kwamen kijken", vertelt juf Jorien Bijen. "De kinderen liepen de volle zaal binnen en de muziek begon. Je had de koppies moeten zien. Daarna volgde de diploma-uitreiking, waarbij ze allemaal hun letterdiploma in ontvangst namen. Wat waren ze trots! En de juf natuurlijk ook!"

Auteur

Redactie