Glibberpaden en de schaapjes op het droge in Wildlands

Emmen

Het is flink aanpoten voor de werklieden in Wildlands Adventure Zoo Emmen, wil het park de eigen gestelde deadline van 25 maart redden. Vorige week waren bouwvakkers bezig met het plein net na de entree van het park. Maar ook elders in Wildlands werd gewerkt aan de paden.

En dat terwijl die zo goed als klaar leken. Een tegenvaller. De constructie met leem wil maar niet verharden en dus is er met ruim een maand voor de opening gekozen om 20.000 vierkante meter opnieuw te bestraten. De lemen toplaag eraf en beton erop. Het overige werk komt niet stil te liggen, omdat externe partijen de klus klaren, die betaald worden door hoofdaannemer VolkerWessels. Onderwijl zijn verzorgers drukdoende om hun dieren over te brengen. En niet alleen de verzorgers, is te zien op onderstaande foto gemaakt door Henk Hamminga van KWS Infra Leek. Ook de bouwvakkers hielpen mee de schaapjes op het droge te krijgen. De Kameroenschapen, zoals de dieren heten, leven in Wildlands in een nagebootst Dogon-dorp. Het wordt een kinderboerderij met schapen, geiten, ezels en parelhoenders, die direct na de entree van Serenga is gevestigd, zodat kinderen direct bij binnenkomst dicht bij de dieren kunnen komen.

Speciale bijlage

Er wordt in Wildlands sowieso goed gedacht aan het plezier van de kinderen. Benieuwd hoe? Bekijk onze bijlage over Wildlands eens: http://www.zuidoosthoeker.nl/wildlands/.

Auteur

Redactie