Egbert Zijlstra Nederlands kampioen

Emmen

In het Noord-Hollandse Schoorl werd zondag de internationale Groet uit Schoorl run gehouden, met veel nationale en internationale toppers.

Ook het Nederlandse Kampioenschap tien kilometer op de weg was een onderdeel van het wedstrijdprogramma. Bij de categorie 65+ heren ging atleet Egbert Zijlstra uit Barger-Oosterveld er met de eerste prijs vandoor en liet zich tot Nederlands kampioen kronen. De succesvolle Sperweratleet zette daarmee, in de door regen en kou beïnvloedde wedstrijd, zijn goede prestatie van 2015 voort. Hij volbracht de tien kilometer in Schoorl in een tijd van 39.12 minuten en bleef daarmee nummer twee Bert Schalwijk vijftien seconden voor. Volgende hoofddoelen voor de Barger-Oostervelder zijn de Nederlandse Kampioenschappen op de baan en de halve marathon.

Auteur

Redactie