Eenzaamheid voorkomen in Oosterhesselen en omgeving

Oosterhesselen

De ANBO Oosterhesselen is niet meer, maar een werkgroep richt zich op een nieuwe ouderenvereniging voor inwoners van de buurdorpen Oosterhesselen, Gees en Zwinderen.

Door Kristian Elders Een aantal bestuursleden van de vroegere Oosterhesseler ANBO vond het jammer dat de senioren het zonder eigen club moesten stellen. Alle ouderen in het dorp kregen een briefje met een uitnodiging voor een bijeenkomst in dorpshuis De Hesselerhof. "Dat was vorige maand en we begroetten ruim veertig mensen", vertelt Trijntje Venema namens de werkgroep. "Zij vonden dat er iets moest gebeuren en mede daarom is een werkgroep opgericht." Die werkgroep bestaat verder uit Piet van der Spoel, Rieks Jeuring, Theo Compagner en Han Vlieger. Zij wonen allen in Oosterhesselen. Compagner stapt volledig blanco in het nieuwe avontuur, want de oud-inwoner van Bodegraven woont nog niet zo gek lang in Oosterhesselen. "De volgende informatiebijeenkomst is op donderdag 25 februari van 13.30 tot 15.30 uur in het dorpshuis. Natuurlijk hopen we op een nieuwe vereniging. Ik denk dat dit moet gaan lukken", vertelt Compagner. "Het is volgens mij belangrijk dat ouderen onderling contact houden om eenzaamheid te voorkomen."

Activiteiten

Een naam voor de club moet nog bedacht worden en het toekomstige bestuur gaat bestaan uit minimaal vijf leden. Men denkt aan doordeweekse activiteiten in De Hesselerhof als kaarten, sjoelen, lezingen en het tonen van een film. Bij mooi weer kan er gefietst worden of is jeu de boules een optie. "Onze bijeenkomsten kunnen ook informatief zijn met bijvoorbeeld uitleg over de Wmo of veiligheid in en rondom het eigen huis." Meer informatie is verkrijgbaar bij Trijntje Venema (06-15687702) en Piet van der Spoel (0524-581853).

Auteur

Redactie