Germanicus veel sterker dan SVBO

Barger-Oosterveld

/COEVORDEN - Germanicus speelde zondag de uitwedstrijd bij SVBO in Barger-Oosterveld en was negentig minuten lang de bovenliggende partij. Uiteindelijk stond er 0-4 op het scorebord, maar 2-7 had ook heel goed gekund.

Bij SVBO lukte vandaag bitter weinig, terwijl Germanicus liet zien dat als iedereen goed bij de les is en zijn taken uitvoert het een lastig te kloppen ploeg is met veel gevaar voorin. Al na vijftien minuten stond de ploeg van Eric Prins op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na zeven minuten wist Jurnel Rojer een prima voorzet van Nick Schuiling uitstekend af te ronden. Acht minuten later was het opnieuw raak. Randy van der Weide was de verdediging van SVBO te snel af en legde de bal perfect breed voor Erwin Smale en die rondde beheerst af.

Uitstekend

Opnieuw Rojer had de 0-3 op zijn schoen, maar dit keer wachtte hij te lang. SVBO kwam voor rust niet verder dan een schot op doel dat uitstekend gepakt werd door Giovannis Mendes, die ook vandaag weer een betrouwbare en solide partij afleverde. De verdediging bestaande uit Doorn, Van Dijk, Kobes en Schenkel stond prima en gaf ook in de tweede helft weinig tot niets weg. De tweede helft was goed vijftien minuten bezig toen de wedstrijd definitief beslist werd. Schenkel ging goed door aan de linkerkant en via Sander Meertens kwam de bal bij Smale, die met een strakke schuiver zijn tweede treffer van vandaag liet aantekenen. Toen ook een scrimmage voor het doel van Germanicus door Meertens van de lijn werd gehaald was wel duidelijk dat SVBO vandaag niet zou scoren. Germanicus had dat probleem niet. Verhoef gaf aan de linkerkant de bal prima voor en de sterke Jurnel Rojer werkte ineens af en de 0-4 was een feit. Even later kon Verhoef voortijdig de douches opzoeken nadat hij een te zware rode kaart kreeg van de verder uitstekend leidende scheidsrechter. Patrick Kreeft had de 0-5 nog op zijn schoen, maar de paal stond verder Germanicus succes in de weg.

Auteur

Redactie