Drenthe College dringt schooluitval terug

Emmen

Het ministerie heeft nieuwe landelijke cijfers bekend gemaakt over de ontwikkeling van Voortijdig Schoolverlaten (VSV). Daaruit blijkt dat het Drenthe College (DC) bijzonder goed scoort: in de afgelopen periode is DC erin geslaagd om het percentage VSV in 2015 met achttien procent terug te dringen.

De aanpak van DC is inmiddels door de minister opgevoerd als voorbeeld voor andere scholen: op de site van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is daarover een korte video te zien. De aanpak van DC kenmerkt zich in grote lijnen door drie speerpunten: aandacht voor de student, positieve aandacht in de klas en een goede samenwerking met alle partijen die betrokken zijn bij het voorkomen van schooluitval. Deze aanpak volgt DC inmiddels al een aantal jaar en van meet af aan is duidelijk dat de aanpak werkt.

Auteur

Redactie