Gemeentedichter Emmen zoekt 21 gedichten

Emmen

De Stichting Gemeentedichter Emmen roept iedereen op om een gedicht te maken over een plek in de gemeente Emmen. In september 2016 geeft de Stichting een landkaart uit van de gemeente Emmen met daarop 21 gedichten over verschillende locaties in de gemeente.

De geselecteerde gedichten zijn dan ook te beluisteren en te bekijken via internet. Iedereen mag meedoen en iedere inzending is welkom. De regels zijn heel simpel: het gedicht moet gaan over een plek in de gemeente Emmen, en het gedicht moet in de beschikbare ruimte passen. Een vakkundige jury beslist welke inzendingen doorgaan. Daarbij wordt vooral gelet op de kwaliteit van het gedicht. Wat ook meeweegt is een goede spreiding van de gedichten over het gebied, zodat ze niet allemaal gaan over de dierentuin, het Bargerveen of het kerkje in Klazienaveen-Noord. Voor ieder gedicht dat geselecteerd wordt, krijgt de dichter een bescheiden onkostenvergoeding. De inzendtermijn sluit op 21 maart om 24.00 uur. Op de website van de gemeentedichter - www.gemeentedichteremmen.nl - staat aanvullende informatie. Meedoen kan door het gedicht per mail te sturen aan contact@gemeentedichteremmen.nl.

Auteur

Redactie