Britt Weggemans: 'Ik ben maar gewoon Britt'

BARGER-COMPASCUUM

Britt Weggemans (21) uit Barger-Compascuum kan nog steeds nauwelijks geloven dat ze één van de elf finalisten van Miss Beauty of Drenthe is.

Door Mayke Bos De winnares mag de provincie Drenthe vertegenwoordigen tijdens Miss Beauty of the Netherlands. Het leek Britt altijd al een leuke uitdaging om eens mee te doen aan een Miss-verkiezing, maar toen ze via Facebook een persoonlijke uitnodiging ontving van Sanne Roffel - hoofd van de organisatie van Miss Beauty of Drenthe - moest ze er toch even over nadenken. "Ik ben maar gewoon Britt, uit Barger-Compascuum", zegt ze. "Ik had er wel eerder over nagedacht om me aan te melden, maar nu ze me zelf vroegen, vond ik dat ik het maar gewoon moest doen." Britt ging naar de castingdag in Roden, waar een voorselectie plaatsvond. Tijdens de castingdag mochten alle meiden zich voorstellen aan de jury en een aantal vragen beantwoorden. Britt vertelt: "Volgens mij waren er zo'n honderd meisjes en het was behoorlijk spannend, maar ik dacht: 'Ik ben mezelf. Ze kunnen me leuk vinden of niet.' Dus toen heb ik het gewoon over me heen laten komen."

Uitstraling

Ondanks haar prima figuur is Britt blij dat er niet naar maten wordt gekeken bij Miss Beauty of Drenthe. "Het is geen modellenwerk, maar een missverkiezing. Het gaat niet alleen om je uiterlijk, maar ook om hoe je jezelf presenteert en om je uitstraling. Als je je goed voelt, dan straal je dat uit. Dat maakt je een echte beauty", is ze van mening. Wat dat betreft zit het wel goed bij Britt, want ze geniet er zichtbaar van. De sponsoren voor hun kleding tijdens de finale regelen de missen zelf. "Dat vind ik echt leuk om te doen. Ik ben namelijk wel een babbelaar. Als het dan ook nog lukt, geeft dat weer extra zelfvertrouwen." Voor haar galakleding benaderde ze Weggemans Bruidsmode. "Dat is geen familie hoor, maar ze waren wel meteen enthousiast. Dat is toch ook leuk? Een Weggemans in een jurk van Weggemans", lacht Britt.

Finale

Ook H&H Bodywear uit Klazienaveen draagt graag een steentje bij. "Het belangrijkste is dat je nooit vergeet waar je vandaan komt", legt ze haar keuze voor een lokaal bedrijf uit. Hoewel Britt zich voor de castingdag niet echt had voorbereid, probeert ze zich wel klaar te stomen voor de finale in maart. "Nu de finale steeds dichterbij komt, wil ik wel graag winnen natuurlijk. We hebben laatst een bootcamp gehad met alle meiden en een meeting met de organisatie. Ze vertelden daar bijvoorbeeld dat je altijd op tijd en representatief moet zijn. Ook hebben we een mental coaching gehad, waarbij je bewust wordt gemaakt van hoe je overkomt op anderen. En ik volg de Miss Beauty of Drenthe Zoë Amber Niewold uit Erica zoveel mogelijk op social media, om te zien hoe zij dingen aanpakt." Haar aanpak voor de finale blijft hetzelfde als tijdens de castingdag. Ze blijft gewoon zichzelf; Britt uit Barger-Compascuum.

Auteur

Redactie