Sigrid's Garden krijgt 4608 euro

Emmen

De zon scheen donderdagmiddag in het Emmer inloophuis Sigrid's Garden. Marcel Heikens en Iris Rodenburg van Specsavers Emmen kwamen langs met een cheque ter waarde van 4608 euro. Sigrid's Garden - een inloophuis voor mensen met kanker of zij die ermee te maken hebben - deed in 2015 actief mee aan een spaaractie voor goede doelen: Stichting Specsavers Steunt.

Sigrid's Garden verzamelde veel stemmen via de Facebook-pagina van Stichting Specsavers Steunt. Specsavers gaf per verkochte bril of hoortoestel een vast bedrag aan de stichting. Ook audicien Tom Olsman van Specsavers in Emmen deed mee aan de actie. Het genoemde bedrag gaat naar het inloophuis. "We willen klanten laten zien dat we maatschappelijk bezig zijn", zegt Heikens. "Dit goede doel staat heel dicht bij heel veel mensen."

Budget

Het geld gaat onder meer naar de organisatie van activiteiten in Sigrid's Garden. Ook is er budget nodig voor het nieuwe inloopcafé in het huis en scholing voor vrijwilligers. "We willen de kwaliteit van dit huis en van de medewerkers verhogen", vertelt oprichter van Sigrid's Garden Jaap Boer. Klanten kregen bij aankoop van een bril of hoortoestel een muntje. Dit muntje konden zij doneren in een spaarbox. Hiermee steunen zij één van de twee doelen: het lokale of het landelijke doel. Het muntje vertegenwoordigt een deel van de waarde van de aankoop.

Auteur

Redactie