Jongeren maken kunstfoto's

Emmen

Honderden vmbo-leerlingen van het Emmer Carmelcollege hebben vorige week een Kunstweek beleefd die was georganiseerd in samenwerking met De Kunstbeweging.

De jongeren volgden elke dag twee inspirerende workshops en maakten zo kennis met diverse kunstdisciplines. Ze mochten drummen op olievaten of cajons en volgden een breakdanceles in Theater De Muzeval. Daarnaast maakten ze maar liefst 32 filmpjes samen met de stichting Kunsttint. Tijdens de workshops fotografie in het lab van het CBK leefden zij zich creatief uit onder leiding van fotografe Saskia Boelsums. De uit Nieuw-Schoonebeek afkomstige fotografe gebruikt graag humor in haar fotografie en speelt veel met water en lichtinval. Saskia plaatst elke ochtend een foto op haar Facebookpagina, exposeert op die manier heel laagdrempelig en bereikt hiermee een groot publiek. Tijdens de workshop fotografie werden deze foto's gemaakt.

Auteur

Redactie