Drenthe College lanceert MBO Topacademie

Emmen

Drenthe College, CNV Jongeren en Diversion gaan vandaag (11 februari) de eerste MBO Topacademie in Nederland lanceren. Dit gebeurt in Emmen. Een speciaal excellentieprogramma binnen het mbo voor zogenoemde excellente mbo-studenten.

Er wordt die dag gestart met de eerste masterclass die gaat over hoe je je dromen, drijfveren en kwaliteiten ontdekt en benut. Met de MBO Topacademie willen de betrokken partijen meer aandacht genereren voor de talentvolle en ambitieuze mbo'ers. De mbo-student heeft de kans om aantekening van excellentie op zijn of haar diploma te krijgen, waardoor hij goed de de arbeidsmarkt op kan gaan. Het programma van de MBO Topacademie zal naast de reguliere mbo-studie lopen en de uitvoering is veelal bij de bedrijven zelf en vereist daarom een proactieve deelname van de student. Bij de selectie van de deelnemers wordt niet expliciet gekeken naar de cijfers van de student maar naar motivatie en ambitie. Ook kunnen alle studenten op ieder mbo-niveau meedoen. Samengevat gaat de MBO Topacademie meer aandacht vragen voor de excellente mbo-student zoals dit ook al bij het hbo- en wo-onderwijs wordt gedaan, worden regionale bedrijven en jong talent - met het oog op stages en banen - sneller met elkaar in aanraking gebracht en biedt het een uitdagender programma voor de extra gemotiveerde en ambitieuze studenten.

Auteur

Redactie