SBS6 start deze week met serie over Wildlands en Dierenpark Emmen

Emmen

Televisiezender SBS6 zendt vanaf donderdag 11 februari een achtdelige serie uit over de plannen, de bouw en de verhuizing van de dieren van Dierenpark Emmen en Wildlands Adventure Zoo Emmen. Dat meldt SBS6 op zijn website.

Na tachtig jaar sluit Dierenpark Emmen de deuren om plaats te maken voor een nieuw dierenpark vol belevenissen. In 'Dierenpark Emmen: De Grote Expeditie', zoals de serie heet, wordt de bouw van dit nieuwste avonturenpark van Europa gevolgd. Van de eerste schets in 2013 tot en met de opening eind maart 2016 als Wildlands.

Thematisering

In deze achtdelige realityserie is te zien hoe groot de impact is van deze enorme expeditie op mens en dier. Maar liefst 22 hectare Nederlands landschap moet worden omgetoverd tot een nieuwe wereld waar dieren en thematisering hand-in-hand gaan. Duizenden exotische planten staan op het punt om geïmporteerd te worden uit Latijns-Amerika voor de grootste overdekte jungle van Europa. Attracties worden aangekocht en tegelijkertijd worden 7.000 dieren klaargestoomd voor de allergrootste verhuizing van Nederland. "Dat de bouw van het meest spectaculaire avonturenpark in Europa een aanzienlijke klus is, bewijst deze serie", aldus de televisiezender. Van de verhuizing van de dieren die tot in de puntjes geregeld is tot de bepaling van de indeling van het nieuwe park, de daadwerkelijke bouw en de race tegen de klok. Is Wildlands op tijd voor de geplande opening eind maart?

Wanneer?

Dierenpark Emmen: De Grote Expeditie Vanaf 11 februari om 23.30 uur bij SBS6

Auteur

Redactie