Ruim 120 bavianen verhuisd naar Wildlands

Emmen

In drie dagen tijd zijn alle 126 mantelbavianen naar Wildlands Adventure Zoo Emmen overgebracht. Ze zijn stuk voor stuk geïsoleerd in de gang, waar ze doorheen komen als ze naar hun voormalige buitenverblijf liepen.

Daar werden ze onder narcose gebracht, waarna elke aap medisch is onderzocht. De onderhuidse chip werd gecontroleerd, het gebit werd nagekeken, waar nodig werd een tand of kies getrokken en er werd een buisje bloed afgenomen. "Aan de hand daarvan kunnen straks alle verwantschappen worden vastgesteld en kan er ook vastgesteld worden of bavianen veel, weinig of geen overspel plegen", licht Wijbren Landman, bioloog en woordvoerder van Wildlands, toe. Elke baviaan werd apart in een transportkistje gezet en die kistjes werden telkens met een stuk of vijftien overgebracht naar Wildlands. Alle bavianen hebben de behandeling goed doorstaan en blijven voorlopig in hun binnenverblijf.

Wildlands bijlage

De grote vraag is wat er na de verhuizing in Wildlands gaat gebeuren met de groepssamenstelling, die zo belangrijk is bij de bavianen. De ZuidOosthoeker heeft daar eens een verhaal over gemaakt. Dit verhaal is terug te lezen in onze speciale Wildlands bijlage, die hier te vinden is.

Auteur

Redactie