Pien Breunesse: 'Dit is een mooi alternatief'

Geesbrug

De Nationale Voorleesdagen zijn vrijdag afgesloten bij christelijke basisschool De Wegwijzer in Geesbrug. Kinderen gingen verkleed naar school voor het boekenbal en maakten een opening mee.

Door Kristian Elders Aan de Schoolweg werd 's morgens de Bibliotheek op School geopend door Ezra van der Sleen uit Geesbrug. Speciaal voor dat moment legden de leerkrachten een rode loper uit. Kinderen van de basisschool kunnen een boek drie weken lang lenen. Eén boek voor in school en één boek voor thuis. Reserveren is niet mogelijk. Pien Breunesse geeft les in de groepen 1, 2, 3 en 4. Daarnaast is zij leescoördinator van De Wegwijzer. "Ik wil de kinderen en leerkrachten enthousiast maken om meer te gaan lezen." Breunesse vertelt dat de Bibliotheek op School elke vrijdagmorgen open is tussen 8.45 en 10.00 uur. "Misschien gaat de Bibliotheek op School in de toekomst ook op andere dagen open, maar we bekijken eerst hoe het loopt. Wie weet gaan kinderen uit groep 8 helpen met het uitlenen. Dat is een mooie voorbereiding op de middelbare school."

Erg belangrijk

Breunesse vindt de komst van de Bibliotheek op School - twee ouders zetten zich daarvoor elke vrijdagmorgen in - erg belangrijk. "In Geesbrug is geen bibliotheek en de Bibliobus is ook verleden tijd. Ouders gaan minder snel naar een bibliotheek in een andere plaats. Dit is dan ook een mooi alternatief." Na de opening lazen ouders en leerkrachten voor in kleine groepjes. Daarvoor werden prentenboeken gebruikt.

Auteur

Redactie