Mike Severijnse levert knappe prestatie

Emmen

De achttienjarige Emmenaar Mike Severijnse heeft een belangrijk examen gehaald in de karatesport. Voluit heeft hij examen gedaan voor de eerste Dan zwarte band full contact Kyokushin karate.

Mike Severijnse traint bij Garuda Gym in Emmen onder leiding van zijn leraar en vader Jeroen Severijnse, hij is derde Dan Kyokushin karate. Bij karatesport is de zwarte band het hoogsthaalbare. Toch is er na de zwarte band ook nog kwaliteitsverschil aan te duiden. Dat verschil wordt aangegeven met 'Dan'. Hoe hoger het getal voor de dan, hoe beter de sporter zijn sport beheerst. Mike Severijnse heeft zijn examen voltooid in Sliedrecht waar de Honbu-dojo staat van de Internationaal Budokai Kan Kyokushin karate (IBK). Het examen is afgenomen door negende Dan Kancho Jan de Bruin en zesde Dan Shihan Henk Gerhards. De Emmenaar heeft als examenonderdeel 31 ronden 45 minuten onafgebroken moeten vechten tegen verschillende tegenstanders. Daarop is Mike geslaagd voor zijn eerste Dan zwarte band Kyokushin karate.

Auteur

Redactie