Leer- en Hobbymarkt heft zichzelf op

Emmen

Met de overhandiging van tweeduizend euro aan Stichting Leergeld heeft de organisatie van de Leer- en Hobbymarkt in Emmen zichzelf opgeheven. Deze groep heeft jaren achter elkaar in de maand september de lokale 'Leer- en Hobbymarkt' georganiseerd.

De groep was samengesteld met leden uit De Volksuniversiteit, het Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO), Welzijnsorganisatie Sedna, de Bibliotheek, de Open Universiteit en het Drenthe College. Met behulp van landelijke subsidies vanuit de 'Week van het Leren' werd elk jaar een lokale markt georganiseerd op het gebed van vrije tijd en educatie met gemiddeld zo'n zestig lokale en regionale aanbieders. De laatste jaren was er vanuit de landelijke organisatie geen financiële ondersteuning meer aan lokale initiatieven. Het resterende bedrag van tweeduizend euro is nu overgedragen aan Stichting Leergeld. De Leer- en Hobbymarkt blijft echter wel voortbestaan als onderdeel van Festival De Opening, waar het sinds 2011 ook al een wezenlijk onderdeel van was.

Auteur

Redactie