Germanicus goed uit winterstop

Coevorden

Het is eersteklasser Germanicus gelukt om zondagmiddag in Coevorden de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Hoogezand te winnen. De overwinning kwam niet zonder slag of stoot tot stand, maar was zeker op basis van de tweede helft niet onverdiend te noemen: 4-2.

Trainer Eric Prins had op het middenveld gekozen voor Harm Hindriks, die na een langere periode vol blessureleed weer wedstrijdfit was. Hoogezand begon goed aan de wedstrijd en veroverde veel tweede ballen. Goed voetbal was op de dramatische grasmat ook haast niet mogelijk, dus was dit zeker gezien deze omstandigheden ook de juiste keuze van de Groningers. Toch was het Germanicus dat op voorsprong kwam. Na een goede bal van Smale kwam Jurnel Rojer alleen voor de keeper en hij scoorde beheerst de 1-0. Bijna in dezelfde minuut kwam Hoogezand op gelijke hoogte, maar Giovannis Mendes redde bekwaam voor Germanicus. Voor rust kwam de verdiende gelijkmaker er toch. Na een goede combinatie door het midden was Mendes nu wel kansloos op het schot van de speler van Hoogezand. Voor rust had Germanicus nog een prima kans om op 2-1 te komen, maar de omhaal van Meertens mislukte waarmee deze goede kans verloren ging.

Drie doelpunten

Na rust gebeurde er lange tijd niets. Een kans voor Hoogezand werd opnieuw goed gepakt door Mendes. Toen begon een periode in de wedstrijd waarin in vijf minuten drie doelpunten vielen. Een prima actie aan de zijkant van Rojer met een loepzuivere voorzet werd mooi binnen gekopt door Nick Schuiling en dat betekende de 2-1. Twee minuten was het al 3-1. Een voorzet van links werd goed teruggelegd door Nick Schenkel en Erwin Smale scoorde. De 3-2 stond weer twee minuten later op het scorebord. De verdedigers van Germanicus keken te veel naar de bal en te weinig naar hun man. De aanvoerder van Hoogezand profiteerde en bracht de spanning terug. Niet veel later was de wedstrijd echter beslist. Meertens veroverde de bal en ging goed door aan de zijkant. Zijn voorzet werd goed afgerond door Rojer, die daarmee man of the match werd met twee doelpunten en een assist. Na negentig minuten blies de uitstekende scheidsrechter Zeeman voor de laatste keer en was de overwinning een feit voor de Germanen.

Auteur

Redactie