Eerste punten voor SDO uit Schoonoord

Schoonoord

Zondagmiddag stond voor het eerste team van korfbalvereniging SDO de thuiswedstrijd tegen VZK/Donkerbroek uit het Friese Donkerbroek op het programma. Dit was een belangrijke wedstrijd voor het team uit Schoonoord om degradatie te voorkomen. Het eerste team van SDO was deze wedstrijd eindelijk weer compleet. Na een spannende wedstrijd werd gewonnen met 14 tegen 10. De eerste punten zijn binnen voor SDO.

Na een aantal minuten spelen opende Suzanne Weggen de score voor de thuisclub. De aanval daarna maakte VZK direct de gelijkmaker: 1-1. Door de doelpunten van Peter Funke en Ilse van Heuvelen wist de thuisploeg uit te lopen naar 3-1, maar VZK wist goed mee te scoren. Na goede aanvallen en mooie punten aan beide kanten gingen de teams de rust in met een 6-5 stand in het voordeel van SDO.

Sterk en gedreven

Na de pauze was het VZK dat de score opende en op een gelijke stand van 6-6 kwam. SDO reageerde sterk en gedreven en scoorde een aantal punten achter elkaar en liep uit naar een voorsprong van 10 tegen 6. Met nog tien minuten op de klok werd vanaf de kant door de coaches geroepen om de rust te bewaren. VZK wist nog meer dan eens te scoren, maar SDO scoorde ook en gaf de voorsprong niet meer weg.

Auteur

Redactie