Slener Leon Kiers (17) derde bij bakwedstrijd

Sleen

Leon Kiers uit Sleen - hij is student business brood en banket bij het Alfa-college in Hoogeveen - werd recent derde tijdens de noordelijke jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij. De Slener (17) viel in de prijzen binnen de vier muren van het Noorderpoort in Groningen. Kiers won vorig jaar ook al een prijs.

De tiener uit Sleen loopt stage bij bakkerij Eising in Wachtum en kwam tijdens de wedstrijd uit in de categorie uitvoerend broodbakker. In Wachtum bereidde hij zijn wedstrijdopdracht - krentenbollen en zachte bolletjes - voor. Kiers kreeg 75 punten van de jury, die lette op smaak, korst, structuur, originaliteit en afwerking. In Groningen namen de studenten van het Alfa-college uit Hoogeveen het op tegen studenten van het Deltion College, Noorderpoort en Friesland College.

Auteur

Redactie