Kleine wijziging parcours Drenthe Loopfestijn

Klazienaveen

Afgelopen jaar kon de Poolcirkel al geen genade vinden bij Gerard Nijboer van de Atletiek Unie. Te veel gaten en een riooldeksel dat tien centimeter boven het wegdek uitsteekt. De organisatie van het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen heeft dit probleem weten op te lossen door het parcours over de Brugstraat door te trekken.

De deelnemers slaan vervolgens linksaf de Evenaar in. Via de Venus wordt daarna het centrum weer bereikt. De Atletiek Unie gaat het parcours in het voorjaar opmeten zodat deelnemers de exacte afstand lopen van het onderdeel waaraan ze zijn gestart.

Jongeren

De Atletiek Unie start binnenkort in Klazienaveen met het project IRUN2BFit. Daarmee wil de Atletiek Unie proberen jongeren aan het bewegen te krijgen en deel te nemen aan het 33e Drenthe Loopfestijn op zondag 29 mei.

Auteur

Redactie