De Roo: 'Ik red WKE niet, maar lever wel een bijdrage'

Emmen

Emmenaar Chris de Roo (38) organiseert 21 februari op sportpark Grote Geert een benefietconcert voor voetbalclub WKE. Het gaat slecht met de club en de zanger vindt dat hij wat moet doen.

Door Vincent Trechsel Wat beweegt jou dit concert te organiseren? "Toen ik het nieuws van WKE op de televisie zag, bekroop mij het gevoel dat ik in actie moest komen. Ik heb niks met WKE en niks met voetbal, maar ik ken wel heel veel mensen die bij WKE spelen en daar op het kamp wonen. Vanuit mijn hart doe ik dit." Maar je moet toch wel enige binding hebben met de club? "Nee, eigenlijk heb ik die totaal niet. Ik doe dit puur voor de mensen. De kinderen van mijn vrienden voetballen daar, misschien is dat het. Ik wil de club helpen. Door dit initiatief zijn ze heus niet uit de problemen, maar alle beetjes helpen." Wat kunnen de mensen die dag verwachten? "WKE speelt die dag thuis en na de wedstrijd begint het concert. Bijna dertig artiesten hebben al toegezegd, waaronder Jannes, René Karst, Bouke, Jose Wolters, Tina Veerman en John Post. Ik zal zelf ook nog wat zingen en praat de avond verder aan elkaar. Frans Bauer - ook een bewoner van een woonwagenkamp - kan ik niet bereiken, maar ik heb nog eventjes de tijd." Aanvankelijk wilde je het concert in het Hampshire Hotel in Emmen geven. Waarom deze locatiewijziging? "Mensen van WKE vroegen mij dat, zodat zij ook het geld van bijvoorbeeld de bierverkoop kunnen krijgen. Ik had al wel contact gehad met het hotel, maar ik doe dit voor WKE dus als zij dat zo willen, ga ik ook niet moeilijk doen." In het Hampshire kan je entree vragen, doe je dat nu ook? "Nee, de mensen mogen gratis naar binnen. We vragen een vrije gift. Als iedereen een tientje betaalt, ben je al een heel end hoor." Het volledige bedrag gaat naar WKE? "Jazeker, daar gaat het tenslotte om. Het is voor de club zodat ze hun rekeningen kunnen betalen. Ik red de club hier niet mee, maar lever wel een bijdrage." En Emmen zonder WKE is geen optie? "Nee, WKE hoort bij Emmen. De club zit er al zo lang. Iedereen kent het, weet wat het is. Het zijn mensen naar mijn hart. Voor hen doe ik het."

Auteur

Redactie