Kunstprojecten voor basisscholen in gemeente Coevorden

Noord-Sleen

/SLEEN - Vijf culturele ondernemers in de gemeente Coevorden ontwikkelen de komende maanden educatieve kunstprojecten voor de basisscholen in de genoemde gemeente. Het gaat om projecten over beeldende kunst en muziek. De realisatie van de projecten is mogelijk dankzij overheidsgeld van Stichting Compenta. De gemeente Coevorden is koploper voor wat betreft aanvragen productontwikkeling bij Compenta.

De projecten worden ontwikkeld in samenspraak met basisscholen in de gemeente Coevorden. Beeldend kunstenaar Marion Mencke uit Noord-Sleen gaat een lessenreeks ontwikkelen rondom de schilder Hundertwasser. De schilderijen van Hundertwasser kenmerken zich door het uitbundig gebruik van kleur. Buro Reprise bereidt een aantal kennismakingslessen voor over (het ontstaan van) muziek onder de titel Blaas maar raak.

Kunstlab

Een andere aanvraag is ingediend door kunstenares Linda Dijkstra uit Sleen. Zij gaat een Kunstlab opzetten. Leerlingen van groep 5 tot en met 8 gaan in het Kunstlab aan de slag met beeldende kunst, muziek, dans, filosofie, theater en nieuwe media. De muziekverenigingen Excelsior (Oosterhesselen) en Crescendo (Sleen) gaan samenwerken met de scholen om het muziekonderwijs een impuls te geven. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om een instrument te bespelen en mee te doen in het orkest. Meer informatie staat op www.compenta.nl/coevorden.

Auteur

Redactie