Stichting Walkyre Echo’s brengt spektakel op savanne

Emmen

Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan Wildlands Adventure Zoo Emmen is ook de oude locatie van het dierenpark volop in ontwikkeling. Vanaf de zomer gaat het voormalig Dierenpark Emmen dienen als openbaar stadspark en cultureel centrum van Emmen. Stichting Walkyre Echo’s komt van 1 tot en met 4 september een groots cultureel spektakel brengen op de oude savanne, met de multimediale theaterproductie Onderweg naar Later.

Door Mayke Bos Onderweg naar Later werd door artistiek leider van de Stichting Walkyre Echo’s Geke Hoogstins speciaal voor de locatie geschreven. Vrijdagmiddag kregen instanties, bedrijven, overheid en samenwerkingspartners alvast een voorproefje van de voorstelling te zien in de Grote Kerk in Emmen. Het belooft een spectaculair schouwspel te worden, waarin onder andere dans, livemuziek, theater, ballet en bijzondere filmbeelden getoond worden. Aan de voorstelling werken zo’n tweehonderd professionals, talentvolle amateurs en vrijwilligers mee.

Kinderen

Zakelijk leider van stichting Walkyre Echo’s Bert Talens (45) uit Anloo is zeer te spreken over de plek. “Deze locatie is fantastisch. Er kleven zoveel herinneringen van zoveel mensen aan deze omgeving, dus daar hebben we niet lang over na hoeven denken”, zegt hij. Onderweg naar Later is het slotstuk van een trilogie waarin de aarde, duurzaamheid en toekomst voor de kinderen centraal staan. Ook de ontstaansgeschiedenis van de Hondsrug komt uitgebreid aan bod. “In eerste instantie zou het slotstuk zich - net als de vorige twee voorstellingen - afspelen in Eext, maar het aanbod om het hier te laten plaatsvinden, konden we natuurlijk niet afslaan. Niet alleen zijn alle faciliteiten aanwezig, maar vooral het decor is perfect. Alles waar de trilogie over gaat, komt hier prachtig samen.”

Savanne

Op 31 augustus staat er een try-out voor scholieren op het programma. Tussen 1 en 4 september worden vervolgens nog vier voorstellingen gespeeld op de oude savanne. De rollen zijn nog niet allemaal verdeeld. In april staat er een aantal audities gepland in de Grote Kerk in Emmen om lokaal zang- en acteertalent te vergaren. Stichting Walkyre Echo’s verwacht niet alleen publiek uit Emmen, maar uit heel Drenthe en ook daarbuiten. Talens is van mening dat je dit belevingstheater niet mag missen. “De vorige edities waren fantastisch. De savanne staat nog heel wat te wachten!”

Auteur

Redactie