Culturele actiemaand ook in Zuidoost-Drenthe

Coevorden

In februari start in Drenthe en Groningen 'Gekleurd Grijs in Actie'. Dat is een maand vol met culturele activiteiten speciaal voor senioren. Gekleurd Grijs biedt workshops, voorstellingen, films, concerten en rondleidingen. Ook kunstenaars en organisaties in de gemeenten Coevorden en Emmen doen mee aan de actiemaand.

In atelier Agnes van Eupen (Meppen) kan op verschillende dagen in februari een workshop schilderen gevolgd worden. Van Eupen maakt deelnemers bekend met schildertechnieken en laat hen daarna tekenen met pastelkrijt en schilderen met acrylverf. In het Coevorder Theater Hofpoort kan genoten worden van zangeres Michelle van Hautem en gitarist Erwin van Lighten, die op Valentijnsdag - zondag 14 februari - met A la carte een bijzonder muzikaal programma brengen.

Gemeente Emmen

Op verschillende dagen in februari worden swingende danslessen aangeboden door Ruscha Kloosterman. Maria van der Sluis laat in de bibliotheek van Emmen ervaren hoe plezierig zingen is en Theater De Muzeval biedt tijdens de actiemaand een aantal voorstellingen met korting aan. De biografische musical Robert Long, de voorstelling van Stef Bos en het concert van het NNO zijn tegen een gereduceerd tarief te bezoeken. Ook het maken van een zogeheten stop-motion film in seniorencentrum De Cocon in Emmen, het schilderen met woorden in het Van Gogh Huis in Veenoord en een workshop 'Hoe ziet uw stad eruit?' staan op het programma. Data en begintijden staan op de website www.gekleurdgrijs.nl en in een programmaboekje, dat onder meer verkrijgbaar is de bibliotheken. Tijdens Gekleurd Grijs staan een kennismaking met kunst en cultuur, het samen beleven van activiteiten en het ontwikkelen van talent centraal. De maand wordt afgesloten met het eerste Gekleurd Grijs Festival in Emmen op donderdag 25 februari. Dat festival biedt een programma met muzikale optredens: van piano tot rock en van Drentse liedjes tot jazz. Ook zijn er workshops, variërend van dans tot poëzie plus presentaties en exposities. De entree is dan gratis.

Auteur

Redactie