Peter Koster: 'Veel muzikanten zijn beter dan ik'

Sleen

/EMMEN - Vier enthousiaste jongeren uit Sleen, Aalden en Emmen maken zich op voor een optreden met hun band. Hans Grondel van Muziekschool Sleen zorgt voor de coaching.

Door Kristian Elders Grondel formeerde eerder in totaal vier bands. De muzikanten oefenen al enige tijd om op vrijdag 5 februari goed beslagen ten ijs te komen in Happerei De Linde. Aan de Bannerschultestraat in Sleen treden die avond de bands op. De eerste band start om acht uur. Een van de bands - Mooncalf - bestaat uit basgitarist Sander Venema (22) uit Sleen, de Aaldense Lynn Aasman (16) op drums plus zangeres Karlijn Mijnheer (17) en gitarist Peter Koster (18) uit Emmen. Grondel organiseerde zo'n avond een keer eerder. "Toen was het volle bak en dat smaakt naar meer", zegt de inwoner van Sleen tijdens een doordeweekse repetitieavond in zijn woonplaats. "Jonge muzikanten willen graag meer doen dan alleen maar spelen, maar de stap om tot een band te komen is groot. Ik probeer daarbij te helpen en maak gebruik van mijn netwerk."

Hits

Sander, Lynn, Karlijn en Peter doen het goed als band. Zij spelen op 5 februari de hits Home van Dotan, Girl van Anouk, Rolling in the Deep van Adele en Zombie van The Cranberries. "Voor mij is dit weer eens iets anders om te leren, want eigenlijk ben ik een drummer", zegt Sander. Net als Sander begon Lynn ooit met blokfluitles, waarna spelen op de gitaar volgde. "Ik krijg nu alweer bijna een jaar drumles", zegt zij. Lynn en Karlijn willen overigens na het optreden verder met de band. De jongeren zien muziek maken als een hobby en hebben geen ambities om de top te bereiken. "Veel muzikanten zijn beter dan ik", stelt Peter realistisch. "Ik wil wel geld verdienen met muziek door op te treden en het geven van drumlessen", voegt Sander toe. "Ik zoek de combinatie met mijn werk in de zorg." Lynn wil blijven drummen, ook tijdens haar studententijd, al neigt zij niet naar het conservatorium. "Ik ga voor een studie biologie." Meer informatie over de muziekschool van Hans Grondel staat op de website www.muziekschoolsleen.nl.

Auteur

Redactie