Het muziekexamen komt eraan

Emmen

Voor 52 muzikanten uit Emmen en omstreken staat een spannende tijd op het programma. Zij hebben zich aangemeld voor muziekexamens op verschillende niveaus. Voor deze leerlingen kan er veel van afhangen.

De examens zijn namelijk belangrijk om mee te kunnen spelen in de diverse harmonie- en fanfareorkesten. Deze zogenoemde HaFaBra-examens geven inzicht in het niveau van de muzikanten en gelden dus vaak als instapniveau. In totaal gaat de Kunstbeweging dit jaar met maar liefst 52 leerlingen aan de slag. Na afronding van de examens kunnen de HaFaBra-orkesten zoals Euterpe, de Bazuin, Crescendo, Laus Deo uit Emmen en Odo uit Odoorn weer rekenen op instroom van nieuwe enthousiaste kandidaten. Naast de HaFaBra-examens zijn er ook graadexamens. Deze zijn voor muziekleer-lingen die niet bij een harmonie- of fanfareorkest spelen maar wel graag willen investeren in hun eigen kwaliteit. De Kunstbeweging organiseert de examens namens de gemeente Emmen. Leden van verenigingen in gemeenten in Zuidoost-Drenthe kunnen tegen een kostendekkende vergoeding ook aan de examens deelnemen. Op die manier helpt de Kunstbeweging enthousiaste amateurmusici ter voorbereiding op de muziekexamens.

Auteur

Redactie