Exportcarrousel Drenthe: winnende plan voor Spiro

Emmen

Gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe sloot woensdag de tweede Drentse Exportcarrousel af in de Ondernemersfabriek Emmen. Negen bedrijven ontwikkelden samen met internationale studenten en docenten van de Stenden Hogeschool exportplannen, versterkten hun exportnetwerk in Drenthe en realiseerden nieuwe omzet bij ondernemers. De prijs voor het beste exportplan is voor de studenten, die gelinkt zijn aan het Emmer bedrijf Spiro.

Zij schreven een uitbreidings- en marketingcommunicatieplan voor het in 1964 opgerichte bedrijf in de metaalsector. Daarin krijgt Spiro adviezen over kansrijke afzetmarkten in het buitenland en tips om producten succesvol te vermarkten en eventuele barrières te vermijden.

Nieuwe afzetmarkten

Deelnemers aan een Exportcarrousel gaan een half jaar aan de slag met een exportplan om nieuwe afzetmarkten te betreden. Daarbij krijgen zij hulp van veertig studenten en enige docenten van de noordelijke hogescholen. Adviseurs van de Kamer van Koophandel en internationaal gezien succesvolle ondernemers stellen hun kennis en netwerken in dat opzicht beschikbaar.

Auteur

Redactie