'We hebben er een geitje bij!' in Paul Krugerschool | Fotoreportage

Coevorden

Het was woensdagmorgen druk in de gymzaal van de Coevorder Paul Krugerschool. Alle leerlingen van de christelijke basisschool kwamen er samen om te luisteren naar burgemeester Bert Bouwmeester.

Door Kristian Elders In het kader van de Nationale Voorleesdagen las Bouwmeester voor uit het prentenboek 'We hebben er een geitje bij!' van Marjet Huiberts, maar dat was niet alles. De Paul Krugerschool is de elfde school in de gemeente Coevorden met een zogeheten Bibliotheek op School. Dat is een samenwerking tussen het onderwijs, de gemeente en de reguliere bibliotheek. De burgervader opende de Bibliotheek op School na het voorlezen. Tineke van Dijk is intern begeleider en leescoördinator van de Paul Krugerschool. "In onze school begeleiden gecertificeerde ouders de kinderen, die een bezoek brengen aan de Bibliotheek op School. In totaal kunnen we terugvallen op acht ouders." Leerlingen van CBS Paul Kruger kunnen de bibliotheek in de Coevorder school wekelijks op drie momenten bezoeken. Van Dijk: "Om precies te zijn op dinsdag- en vrijdagochtend tussen 8.30 en 9.30 uur en maandagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur." De ruimte wordt daarnaast gebruikt door een logopediste en ten behoeve van muzieklessen voor de leerlingen.

Auteur

Redactie