Kandidaten aandragen voor Lies van Urk Prijs

Emmen

Tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart in Emmen wordt voor de zestiende keer de Lies van Urk Stimuleringsprijs Emancipatie uitgereikt. De vrouw met het winnende initiatief ontvangt 1000 euro om de activiteiten te kunnen uitvoeren. Aanmelden kan.

In 2015 won Marga van der Wal van judovereniging Kodokan uit Schoonebeek de Lies van Urk prijs. Marga en alle andere vrijwilligers zetten zich met ziel en zaligheid in om iedereen te betrekken in het sociale aspect van sport en samenzijn.

Voorwaarden

De vrouwen die in aanmerking kunnen komen voor de prijs zetten zich in voor een initiatief gericht op emancipatie of participatie binnen de gemeente Emmen. Zij doen dit vrijwillig en hebben een voorbeeldfunctie.

Beoordeling en prijs

De jury maakt een voorselectie, waaruit drie finalisten gekozen worden. De initiatieven worden beoordeeld op motivatie, presentatie en de mate waarin het bijdraagt aan emancipatie en participatie. De winnaar ontvangt de wisseltrofee en een geldbedrag van 1000 euro om de activiteiten te kunnen uitvoeren of verder te ontwikkelen. Wethouder van Emancipatie Jisse Otter zal op 8 maart de winnaar bekend maken en de prijs uitreiken. Dit zal plaatsvinden in de Marke aan de Statenweg in Emmen.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 19 februari via de website www.8maartgroepemmen.nl.

Lies van Urk

Lies van Urk was de eerste vrouwelijke wethouder in de gemeente Emmen. Zij was in haar werk en op persoonlijke titel een groot voorvechtster voor emancipatie. Zij overleed plotseling in 1990 tijdens een vergadering in het gemeentehuis. Ter nagedachtenis aan haar is de Lies van Urk prijs ingesteld.

Auteur

Redactie