BLØF, Rowwen Hèze en Causes naar Retropop

Emmen

Met BLØF, Rowwen Hèze en Causes voegt Retropop drie Nederlandse topbands toe aan het programma. Het hoofdpodium van het festival krijgt met BLØF de gedroomde opener waar de organisatie naar op zoek was. De Zeeuwse groep rond zanger Paskal Jakobsen bestaat al bijna 23 jaar. Nadere introductie is eigenlijk overbodig. De band grossiert in gouden en platina platen, onderscheidingen en awards. Met alle hits die voorbij komen wordt het op Retropop een feest der herkenning.

Rowwen Hèze gaat de komende editie afsluiten op de Nederpopstage. De Limburgse band is al dertig jaar te vinden in theaters, feesttenten, festivals en clubs. ‘t Is een kwestie van geduld, maar Rowwen Hèze gaat door tot heel Holland Limburgs lult! Causes speelt zaterdag 4 juni op de Futurestage. De band heeft in 2 jaar tijd Nederland veroverd. ‘Teach Me How To Dance With You’ was het aanstekelijke debuut. Met de opvolger ‘Walk on Water’ (2015) scoorde de band een 3FM Megahit. Vrijdag 5 februari verschijnt een volledig album, inclusief de single ’To The River’. Naast BLØF, Rowwen Hèze en Causes spelen ook Europe, Golden Earring, Frank Boeijen, Ten Sharp, Powerplay, The Charlies, Kovacs, My Baby en HEAVN op de 15e editie van het festival aan de Grote Rietplas in Emmen. Het programma is nog niet compleet. Binnenkort hoopt het festival meer namen voor het hoofdpodium bekend te maken. Voor kaarten en info kijk op www.retropop.nl

BLØF

Er zijn maar weinig bands in Nederland die zo’n creatief en gevarieerd oeuvre opgebouwd hebben als BLØF. De Zeeuwse groep rond zanger Paskal Jakobsen bestaat al bijna 23 jaar, en weet nog met ieder album te verrassen. Dankzij BLØF hebben we 'Harder Dan Ik Hebben Kan', 'Liefs Uit Londen', 'Aan De Kust', 'Dansen Aan Zee', 'Omarm', 'Wat Zou Je Doen' en 'Zo Stil'... en dat is nog maar een kleine selectie. Na bijna 23 jaar heeft BLØF het vizier meer dan ooit op de toekomst gericht. Hun meest recente album In Het Midden Van Alles (2014) bezorgde de band een nummer 1 notering en ze speelden opnieuw in een uitverkochte Ziggo Dome.

Rowwen Hèze

Hoe zou het zijn om de hemel op aarde te hebben? Dromen die uitkomen, liefde, zorgeloosheid, genieten met familie, lachen met vrienden, vrede, geen pijn en ziekte? Rowwen Hèze, ervaart ze al jaren. Of het nu de stralende gezichten zijn op de eerste rijen bij een concert, de weidse blik over het Limburgse landschap, de eerste asperges of wanneer de bus in het ochtendgloren weer terugkeert in America, het dorp waar de groep vandaan komt. Op zaterdag 4 juni kunt u live genieten van al het moois wat Rowwen Hèze te bieden heeft. Muziek met een unieke sound, variërend van gevoelige ballads tot snellere tex-mex en folknummers, waar in het geluid van de plaatselijke fanfare doorklinkt. De mannen van deze populaire Limburgse band zingen en spelen letterlijk de sterren van de hemel.

Causes

‘Teach Me How To Dance With You’ was in 2014 het aanstekelijke debuut van de mannen van Causes. Met de single ‘Walk on Water’ (2015) scoorde de band een 3FM Megahit. Er volgden uitverkochte shows en o.a. een optreden op het Pinkpop festival. Vrijdag 5 februari verschijnt een volledig album, inclusief de single ’To The River’. Dit album is opgenomen met Ian Gimble (bekend van o.a. Daughter, Bear's Den en Mumford & Sons) en zal naast in Nederland ook in Engeland, Duitsland en Australië verschijnen.

Auteur

Redactie